Skip to content

Latest commit

 

History

History

2018127

Folders and files

NameName
Last commit message
Last commit date

parent directory

..
 
 

Στοιχεία Φοιτητή

Όνομα: Θεοχάρης Παναγιώτης Χαραλαμπίδης

Μητρώο: Π2018127

Τελική Αναφορά

Τελική Αναφορά του μαθήματος “Επικοινωνία Ανθρώπου-Υπολογιστή

Στην παρακάτω αναφορά θα περιγράψω τα εργαλέια που χρησιμοποίησα για τις εργασίες του μαθήματος καθώς και τις τροποποιήσεις που έκανα στο αποθετήριο του mibook ωως πρός το περιεχόμενο του.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήμνου κληθήκαμε να δουλέψουμε στο τερματικό των linux πάνω σε διάφορες εργασίες. Είχαν δωθεί πάνω απο 10 επιλογές και έπρεπε να κάνουμε τουλάχιστον 4 απο αυτές. Οι ασκήσεις ήταν προοδευτικής δυσκολίας. Εκτός των εργασιών κληθήκαμε να εμπλουτίσουμε το διαδραστικό βιβλίο του μαθήματος προσθέτοντας 5 νέες εικόνες έξυπνων συσκευών που χρησιμοποιούνται στην διεπαφή ανθρώπου-υπολογιστή καθώς και 5 λεζάντες-μίνι περιγραφές για το κάθε ένα. Επιπλέον κληθήκαμε να προσθέσουμε είτε μια νέα βιογραφία ή μία μελέτη περίπτωσης. Επέλεξα να αναφερθώ στα εξής θέματα:

Chromecast

Fairphone

Kinect

Tesla Autopilot

Windows

Βιογραφία του Ivan Edward Sutherland

Σημαντικό να αναφερθεί πως το mibook είχε χτιστεί με τη βοήθεια του github-pages, το οποίο μετά απο την τελευταία αναβάθμιση δεν ήταν σε θέση να στήσει την ιστοσελίδα απο το αντίγραφο. Αυτό σημαίνει οτι για να τεστάρουμε την λειτουργία της ιστοσελίδας έπρεπε να εγκαταστήσουμε τοπικά το jekyll. Παρότι προσπάθησα αντιμετώπισα προβλήματα κατα την εγκατάστασή του κι έτσι δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μετά τις προσθήκες μου.

Για την καταγραφή των εργασίων χρησιμοποιήθηκε το asciicast, το οποίο αποθηκεύει όλες τις κινήσεις του χρήστη στο τερματικό και το αναπαράγει ως κείμενο. Κατόπιν ανεβάσαμε το λίνκ για το asciicast (δηλαδη για το παραγώμενο αρχείο του Asciinema) στο github. Κάναμε fork το αρχικό αποθετήριο στο προσωπικό μας λογαριασμό,δημιουργήσαμε ένα καινούργιο branch και δημιουργησαμε ένα αρχείο κατάληξης .md το οποίο μορφοποιήσαμε μέσω github. Στο ίδιο αρχέιο προσθέσαμε τις 5 φωτογραφίες (μαζί με 5 ιδιες φωτογραφίες μικρότερου μεγέθους) καθώς και 5 λεζάντες. Τα εργαλεία/εντολές που χρησιμοποιήθηκαν για τις 4 εργασίες ήταν τα εξής:

nano

ls

neofetch

inxi

ranger

yokadi

tmux

glances

Το λινκ για το προσωπικό αποθετήριο-αντίγραφο του mibook με τις προαναφερθεισες τροποποιήσεις: https://github.com/runtheorun-exe/gr

Στα εργαστήρια του μαθήματος εγκαταστήσαμε το homebrew,μέσω του οποίου εγκαταστήσαμε το asciinema. Εξασκηθήκαμε στην χρήση του και στη συνέχεια εξοικειωθήκαμε με τα git,github και vim editor.

Συνοψίζοντας,κάτα τη διάρκεια του εξαμήνου κληθήκαμε να αλληλεπιδράσουμε με περιβάλλοντα που μας ήταν παντέλως (ίσως με φωτεινες εξαιρέσεις εδω κι εκεί) άγνωστα. Το github,ένα πολύτιμο εργαλείο συνεργατικότητας,το τερματικό των linux καθώς και διάφορα εργαλεία αυτού.

Εργασίες

Επικοινωνία Ανθρώπου-Υπολογιστή

1st Assignment: set-up the main dependencies and demonstrate your base system

Deliverable Link
change command prompt with student ID Asciicast
list dot files Asciicast
display shell configuration file Asciicast
display system information* Asciicast

Original Commit

2nd Assignment: get familiar with basic commands, reading documentation and editing files

Deliverable Link
browse and view files on your system Asciicast

Original Commit

3rd Assignment: Assignment: become productive with a todo list

Deliverable Link
create a list of todos, edit, delete, and check some of them Asciicast

Original Commit

4th Assigmnent: organise the terminal window into multiple areas

Deliverable Links
use one window to search-edit another Part 1
local files or browse the web and Part 2
window for performance monitoring Part 3

Original Commit

**Σημείωση: Οι εργασίες 1 εως 3 ανέβηκαν εμπρόθεσμα. Οι καινούργιες ημερομηνίες εμφανίζονται λόγω ανακατανομής σε καινούργιο branch. Στο Asciinema καθώς και στα link των αρχικών commit μπορεί να πιστοποιηθεί το εμπρόθεσμο upload των εργασιών. Η 4η εργασία ανέβηκε εκπρόθεσμα στις 14/11/2020

  • *Στο 4ο asciicast κατα την κλήση του inxi αναφέρεται πως το inxi παρουσιαζει τα ίδια στοιχεία με το neofetch αλλα πιο συμμαζεμένα. Αυτό δεν ισχύει,αντιθέτως το inxi προσφέρει περισσότερες πληροφορίες συστήματος σε σχέση με το neofetch

Ενδιάμεση Αναφορά:Συμμετοχικό Υλικό

Παραδοτέο Α

Πέντε νέες εικόνες με λεζάντα και με ελεύθερα πνευματικά δικαιώματα ή που επιτρέπουν εμπορική χρήση .

Κατηγορίες: