Skip to content

Latest commit

 

History

History
 
 

2017002

Folders and files

NameName
Last commit message
Last commit date

parent directory

..
 
 

Επικοινωνία ανθρώπου-υπολογιστή

Ονοματεπώνυμο: Μανδραβέλης Αχιλλέας

Αριθμός Μητρώου: Π2017002

GitHub Profile: axilleasmandravelis
Site Repository: axilleasmandravelis/site
Εβδομάδα* Παραδοτέο Σύντομη αυτοαξιολόγιση
1 Εισαγωγή Αναφέρω τις προσδοκίες και τους στόχους μου για το μάθημα.Παρόλα αυτά θα μπορούσα να γίνω και πιο ακριβείς όσον αγορά τον απώτερο σκοπό μου
2 Άσκηση γραμμής εντολών Έκανα εγκατάσταση το λειτουργικό σύστημα μέσω του terminal και με την χρήση του neofetch δείχνω τα χαρακτηριστικά του.
3 Άσκηση γραμμής εντολών Κατέβασα το youtube-dl και το cmus μέσω του terminal και έκανα αναπαραγωγή το τραγούδι που κατέβασα επιτυχώς.
4 συμμετοχικό περιεχόμενο 1A Επέλεξα 2 αντικείμενα που με ενδιαφέρουν και είναι σχετικές με το βιβλίο και κατέβασα μια εικόνα για το καθένα.Για το thump χρησιμοποίησα το resizer online.Δεν κατάφερα με επιτυχία να τις εμφανίσω με το netlify.
5 Άσκηση γραμμής εντολών Δημιουργώ έναν καινούριο φάκελο και γράφω στο εσωτερικό με την χρήση του vim επιτυχώς.
6 συμμετοχικό περιεχόμενο 2A Πρόσθεσα επιτυχώς το δεύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους του εκπαιδευτικού υλικού.Τα ανέβασα το σετ χροονολογιών και διαφανειών αλλά ενώ φαίνονται στο site οι τίτλοι δεν εμφανίζεται το εσωτερικό.
7 Άσκηση γραμμής εντολών Δημιουργώ επιτυχώς ενα φάκελο και επεξεργάζομαι το εσωτερικό του επιτυχώς μέσω τπυ emacs
8 συμμετοχικό περιεχόμενο 1B Πρόσθεσα ανεπιτυχώς το πρώτο κομμάτι του δεύτερου μέρους του εκπαιδευτικού υλικού καθώς δεν εμφανίζεται στο βιβλίο.
9 Άσκηση γραμμής εντολών
10 συμμετοχικό περιεχόμενο 2B Πρόσθεσα την βιογραφία του Mike Lazaridis χωρίς όμως να μπορέσω να τα εμφανίσω στο βιβλίο.
11 Άσκηση γραμμής εντολών
12 Τελική αναφορά και αίτημα ενσωμάτωσης για βαθμολόγηση Ολοκλήρωσα την τελική μου αναφορά και ανέφερα τις γνώσεις που αποκόμισα μέσα απο το μάθημα και κατα πόσο εξοικειώθηκα με το github και τον terminal του λειτουργικού μέσα απο τις εργασίες του μαθήματος.
13 Ομαδικότητα Η συνεισφορά μου στις συζητήσεις και τα σχόλια για καλύτερη διαμόρφωση τελικής αναφοράς σε pull-request των συμφοιτητών

Εισαγωγή

Οι Προσδοκίες μου από το Μάθημα και την Εργασία

Ολοκληρώνοντας την τελική μου αναφορά και το μάθημα με επιτυχία θα ήθελα να έχω αποκτίσει την ικανότητα να βλέπω με διαφορετική οπτική τις προγραμματικστικές μου δημιουργίες και να μπορώ να φτιάξω τις δικές μου εφαρμογές με διαφορετική λογικήκαι ευκολία.
Σκοπός μου μέσα απο το μάθημα είναι να εξοικειωθώ με το Github και να φτιάξω μια εφαρμογή που θα κάνει πιο εύκολη του ανθρώπου.
Θα προσπαθήσω να συνδιάσω τίς σκέψεις μου με τις γνώσεις που παίρνω απο το μάθημα και να τις εφαρμόσω σε ενα δικό μου δημιούργημα.
Επίσης, παρατηρόντας τις ασκήσεις προγραμματισμού του μαθήματος θα ήθελα να μάθω καλά την χρήση τους διότι μεσω αυτών θα μπορούσα να κατασκευάσω μια ιστοσελίδα με τέτοια διάδραση και τέτοιο γραφικό περιβάλλον ώστε να είναι πολύ φιλόξενη για κάθε χρήστη.

Α1: Προσθήκη 2 εικόνων

  1. Επέλεξα τις εικόνες μέσω του Wikipedia απο όπου και τις κατέβασα, και μετά δημιούργησα νέο φάκελο για κάθε εικόνα σε png μορφή στο images και έβαλα τη κατεβασμένη εικόνα.Το ίδιο ακριβώς έκανα και για το thump και χρησιμοποίησα το online resizer για να αλλάξω το πλάτος σε 160 pixel.
  2. Δημιούργησα ένα .md αρχείο για κάθε μια εικόνα στον φάκελο _gallery, οπου υπήρχαν σχετικά στοιχεία (author, title, year, image_url, caption, license_url, license_text, categories, tags). Blackberry Images

Discord

#Ενώ έχω κάνει κανονικα add new submodules και την διαδικασία του netlify,όταν κάνω είσοδο στο site και μπαίνω είτε στο VoIP είτε στο Keyboard μου βγάζει error.

A2: Δημιουργία ενος χρονολογίου και ενός σετ διαφανειών

Σκοπός: Να συνδυάσω τις εικόνες που επέλεξα να ανεβάσω στην υποενότητα Α1 με εικόνες που ήδη υπήρχαν στον φάκελο _gallery.

  • Πρόσθεσα στα χρονολόγια (Discord_logo.md & Blackberry.md) τα αρχεία που δημιούργησα.

1ο Παραδοτέο

Set-up the main dependencies and demonstrate your base system.

2ο Παραδοτέο

Κατεβάζω τραγούδι απο το youtube και το κάνω play.

3ο Παραδοτέο

Κάνω ενα καινούριο file και γράφω στο εσωτερικό.

Warm-up

Φτιάχνω spreadsheet.

4ο Παραδοτέο

Δημιουργώ ένα αρχείο και γράφω μέσα με την χρήση του emacs

1Β Συμμετοχικό υλικό

Κάνω μια νέα μελέτη περίπτωσης

2Β Συμμετοχικό υλικό

Δημιουργία βιογραφίας που σχετίζεται με μια απο τις θεματικές ενότητες που έχω αναπτύξει.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Τελειώνοντας την εργασία εξαμήνου έχω καταφέρει πολλούς από τους αρχικούς μου στόχους, και βρέθηκα ένα βήμα πιο κοντά στους απώτερους μεγαλύτερους στόχους μου.Με τις εργασίες στο terminal κατάφερα να εξοικειωθώ με ένα διαφορετικό λειτουργικό απο αυτά που ήταν ήδη γνωστά σε εμένα.Ξεκινόντας απο το 0,καθώς δεν είχα ξανασχοληθεί με το shell scripting ,πλέον μπορώ να χρησιμοποιήσω το terminal στην καθημερινότητα μου ή ακόμα και να πραγματοποιήσω εντολές που θα με διευκολίνουν ακόμα και αν το γραφικό περιβάλλον δεν είναι υψηλού επιπέδου. Ενώ στην αρχή του εξαμήνου το github αποτελούσε κάτι το διαφορετικό και πολύπλοκο για εμένα,στο σημείο που βρίσκομαι τώρα νιώθω πιο εξοικιομένος και μπορώ να το χειριστώ με μεγαλύτερη ευκολία. Επίσης επέλεξα επέλεξα ασκήσεις στον τερματικό που είναι πιο κοντα στα ενδιαφέροντα και τους στόχους μου.Μέσα απο αυτές έμαθα να κάνω χρήσιμες ενέργειες για πράγματα που ασχολούμε στην καθημερινότητα μου μέσω απλών εντολών στον terminal και κατάφερα να κατανοήσω καλύτερα την λογική απο άλλες γλώσσες και λειτουργικά που χρειάστηκε να σουλέψω με αυτά. Επιπλέον,κατάλαβα και έμαθα την διάδραση και την οπτική απο την μεριά του δημιουργού καθώς γνώριζα μόνο την μεριά του χρήστη.Επίσης θεωρώ πολύ σηματνικό πώς έμαθα στην πράξη πως για ένα πρόβλημα μπορούν να βρεθούν παραπάνω απο μια σωστές λύσεις. Είχα αρκετές δυσκολίες,απο τις οποίες στις περισσότερες βρήκα λύση όμως πέρα απο τις πολλές προσπάθειες μου για να κάνω τις φωτογρφίες να φαίνονται στο site δεν τα κατάφερα.

Εντολές / Εργαλεία / Πηγές

asciinema

Arch Linux Wiki | Arch Linux Subreddit | Getting Started with Github | Mastering Markdown | The Begginer's Guide to Shell Scripting | Bash Scripting Tutorial for Begginers | Git Tools - Submodules | Mastering Git Submodules

Ομαδικότητα

Τα παρακάτω link αποτελούν ορισμένους σχολιασμούς για την καλύτερη διαμόρφωση των τελικών αναφορών συμφοιτητών σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τα ζητούμενα του μαθήματος.