Skip to content

Latest commit

 

History

History

2017186

Folders and files

NameName
Last commit message
Last commit date

parent directory

..
 
 

Μάθημα: Επικοινωνία Ανθρώπου Υπολογιστή

Github Profile: p17kost

Ονοματεπώνυμο: Ιωάννης Κωσταρελόπουλος

Αριθμός Μητρώου: Π2017186

Εβδομάδα* Παραδοτέο Αυτοαξιολόγηση
1 Φορκ του αποθετηρίου και δημιουργία της σελίδας της αναφοράς με τα προσωπικά στοιχεία σας, της σύνοψης με αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, και συγγραφή της εισαγωγής με περιγραφή των αναγκών και των στόχων σας για το μάθημα Θεωρώ ότι έχω θέσει σχετικούς και ουσιαστικούς στόχους για το μάθημα.
2 Άσκηση γραμμής εντολών Έχω ολοκληρώσει όλα τα απαιτούμενα του παραδοτέου ενώ επίσης εγκατέστησα και dwm, έχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη προσπάθεια.
3 Άσκηση γραμμής εντολών Ασκήσεις warmup για παραπάνω εξοικείωση με το σύστημα, όπου και δοκίμασα διάφορα εργαλεία.
4 Συμμετοχικό περιεχόμενο 1A Η επιλογή εικόνων μου είναι εντός θέματος και το netlify μου λειτουργικό. Στο ίδιο μοτίβο γενικά κρίνω και τα υπόλοιπα συμμετοχικά, όπου θεωρώ ότι έχω κάνει μια συνολικά καλή προσπάθεια.
5 Άσκηση γραμμής εντολών Συνέχεια με warmup ασκήσεις, περισσότερες και από το ζητούμενο του μαθήματος.
6 Συμμετοχικό περιεχόμενο 2A Τόσο τα slides όσο και το timeline μου θεωρώ είναι σωστά διατυπωμένα και εντός θέματος.
7 Άσκηση γραμμής εντολών Άσκηση γραμμης εντολών η οποία λειτουργεί σωστά και καλύπτει το ζητούμενο.
8 Συμμετοχικό περιεχόμενο 1B Μελέτη περίπτωσης για το NLS του Doug Engelbart, εντός θέματος και από τα πιο ουσιαστικά μου παραδοτέα.
9 Άσκηση γραμμής εντολών Στο συγκεκριμένο παραδοτέο δοκιμάζω την λειτουργικότητα του groff και παρουσιάζω μια τίμια προσπάθεια.
10 Συμμετοχικό περιεχόμενο 2B Βιογραφία για τον Ken Thompson, όπως και στην μελέτη περίπτωσης έτσι και εδώ προσπαθώ να επικεντρωθώ στην διάδραση και την συνεισφορά του, πάνω σε αυτό το κομμάτι.
11 Άσκηση γραμμής εντολών Τελευταία μου άσκηση με emacs org-mode, ολοκληρώνοντας έτσι μια συνολικά καλή εικόνα στο κομμάτι ασκήσεων γραμμής εντολών.
12 Τελική αναφορά και αίτημα ενσωμάτωσης για βαθμολόγηση Παρουσιάζω τα τελικά μου πορίσματα και κατά πόσο έχω πετύχει τους στόχους που έθεσα στην εισαγωγή. Καθώς λοιπόν έχω πετύχει τους αρχικούς μου στόχους και αποκτώ νέους για την συνέχεια θεωρώ πως έχω εναν καλό επίλογο.

Εισαγωγή

Ο τομέας της επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή και η διάδραση με καθημερινά συστήματα και λογισμικά είναι μια πτυχή της πληροφορικής από την οποία αποσκοπώ να αποκομοίσω κάποια βασικά στοιχεία. Βρίσκω τον εαυτό μου να νιώθει ότι δεν παίρνει όσα θέλει από τα συστήματα που χρησιμοποιώ, καθώς πίστευα πως όσο μαθαίνω θα μπορώ να έχω διάδραση με το σύστημα που χρησιμοποιώ, η οποία φτάνει σε πιο βαθύ επίπεδο από το επιφανές και επιφανειακό, φτάνοντας έτσι στο σημείο να αναρωτιέμαι αν τελικά δεν φταίνε οι ικανότητες μου αλλά τα συστήματα με τα οποία έχω μάθει να λειτουργώ. Ένα από τα βασικά στοιχεία λοιπόν που θέλω να κερδίσω, είναι η αλλαγή της οπτικής μου σε σχέση με την διάδραση και θεωρώ πως για να επιτευχθεί αυτό σε ένα πρώτο στάδιο είναι να έρθει κανείς σε επαφή με κάτι "ξένο". Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με προϊόντα των συστήματων Unix της Bell Labs, όπως και γενικότερα με το terminal. Νομίζω πως για να κατανοήσει κανείς καλύτερα το παρών πρέπει να κοιτάξει στο παρελθόν. Σε πρώτο στάδιο, η χρήση και εγκατάσταση ενός συστήματος τόσο ευέλικτου, ελεύθερου και χειροκίνητου όπως είναι το Arch Linux φαίνεται δύσκολη, καθώς έχω συνηθίσει στην καθημερινή χρήση συστημάτων που παρέχουν τα πάντα έτοιμα στο πιάτο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι απαραίτητα και καλό ή σωστό ενώ την ίδια στιγμή θα χαρακτήριζα την πρόκληση αυτή ευπρόσδεκτη. Ίσως λοιπόν με το πέρας της αναφοράς μου να αλλάξω απόψεις και ιδέες σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο διάδρασης, επιχειρώντας παράλληλα να είμαι όσο πιο ανοιχτόμυαλος και δεκτικός γίνεται στο νέο για εμένα.

Το συγκεκριμένο μάθημα είναι η ευκαιρία που έψαχνα να ασχοληθώ με τα Linux, για αυτό και στοχεύω στην παραγωγή αξιόλογης προσπάθειας στο κομμάτι των ασκήσεων γραμμής εντολών που παρουσιάζει το μάθημα, τόσο με ασκήσεις warmup, όσο και με τις βασικές ασκήσεις. Πέρα από τις ασκήσεις γραμμής εντολών θα χρησιμοποιήσω το συμμετοχικό περιεχόμενο για έρευνα σε σχέση με αυτό που πραγματεύεται το μάθημα δηλαδή την διάδραση. Άρα ολοκληρώνοντας θέλω να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα του τι σημαίνουν οι όροι που διέπουν το μάθημα.

Τέλος, είναι γνωστό νομίζω σε όλους όσους ασχολούνται με την πληροφορική, πως η πλατφόρμα του GitHub, αποτελεί εργαλείο που καλό είναι να υπάρχει στην "φαρέτρα" κάποιου που ασχολείται με το αντικείμενο. Θα αξιοποιήσω λοιπόν την παρών εργασία για να κατανοήσω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και θα προσπαθήσω βεβαίως να φτάσω σε σημείο εξοικείωσης. Παρ'όλα αυτά ως νούμερο ένα στόχο θέτω την αλλαγή της φιλοσοφιάς μου σε σχέση με την διάδραση, προκαλώντας κατά κάποιο τρόπο το μάθημα να επιφέρει ιδεολογική αλλαγή πάνω μου.

Σύνοψη

Παραδοτέο 2: Άσκηση Γραμμής Εντολών

Για το παραδοτέο άσκησης γραμμής εντολών αρχικά ολοκλήρωσα την χειροκίνητη εγκατάσταση του συστήματος Arch Linux. Τα αποτελέσματα της δουλειάς μου φαίνονται στα παρακάτω Asciinema το οποίο κατέγραψα αμέσως μετά την εγκατάσταση του συστήματος και πριν κάνω οτιδήποτε άλλο.

Screenfetch Arch Linux

Έπειτα έγινε η επιλογή να εγκαταστήσω το dwm (Dynamic Window Manager). Η επιλογή έγινε με βάση το τι θα μου προσέφερε κάτι πιο κοντά στο πνεύμα του μαθήματος και σε μια διαφορετική μορφή διάδρασης. Το ωραίο με το dwm είναι το customizability που προσφέρει, επιτρέποντας σου εν ολίγοις την κατασκευή της δικιάς σου μορφής διάδρασης με τον υπολογιστή.

alt text

Παρακάτω παρέχω και μια ματιά στα dot αρχεία μου μέσω την χρήση του εργαλείου peek που επιτρέπει την δημιουργία gif.

alt text

Η πρώτη επαφή μου με σύστημα Unix είναι πολύ θετική. Κάθε κίνηση έχει κερδίσει το ενδιαφέρον μου, και μου προκαλεί την αίσθηση ότι κατανοώ καλύτερα πως λειτουργεί ένας υπολογιστής. Είναι πολλά αυτά που δεν μπαίνεις ποτέ στην διαδικασία να σκεφτείς πως λειτουργούνε με τα καθημερινά συστήματα, ενώ η επικοινωνία με τον υπολογιστή είναι μακράν πιο ουσιαστική και διαδραστική.

Παραδοτέο 3: Άσκηση Γραμμής Εντολών

Για το δεύτερο παραδοτέο άσκησης γραμμής εντολών συνεχίζω με την εξοικείωση μου με το σύστημα κάνοντας κάποιες επιπλέον ασκήσεις warmup.

alt text

Το πρώτο εργαλείο που εγκατέστησα για αυτή την εβδομάδα ήταν το Taskwarrior. Επιτρέπει την εύκολη και άμεση δημιουργία todo lists μέσω του terminal. Η απλότητα και αμεσότητα του κερδίσανε την προσοχή μου και είναι κάτι το οποίο θα εξακολουθήσω να χρησιμοποιώ και στην πορεία.

Asciinema to do list

Ύστερα χρησιμοποίησα το terminal για να εμφανίσω τον καιρό στην πόλη μου μέσω του wttr το οποίο λειτουργεί μέσω curl, το οποίο παρέχει μια βιβλιοθήκη και ένα εργαλείο γραμμής εντολών, για την μεταφορά δεδομένων χρησιμοποιώντας διάφορα πρωτόκολλα δικτύου.

Asciinema Weather

Έπειτα εμφάνισα ειδήσεις σχετικές με την θεματολογία videogames καθώς επίσης και συναλλαγματικές ισοτιμίες νομισμάτων, επίσης μέσω curl, εργαλείο το οποίο παρέχει πάρα πολλές δυνατότητες και μπορεί κανείς να αντλήσει διάφορες πληροφορίες άμεσα.

Asciinema News+Rates

Τέλος πειραματήστικα με το Lynx, έναν φυλλομετρητή κειμένου, με τον οποίο δοκίμασα να περιηγηθώ στο διαδίκτυο. Προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο περιήγησης από αυτόν που έχουμε συνηθίσει. Ενδεικτικά κατέγραψα την επίσκεψη μου σε μια ιστοσελίδα.

Asciinema Lynx

Συνοψίζοντας, θα έλεγα πως εύκολα παρατηρείται η αμεσότητα και η ευχρηστία της διάδρασης μέσω του terminal. Τα εργαλεία που υπάρχουν είναι αμέτρητα και μπορεί σαν τρόπος διάδρασης να φαίνεται πιο δύσκολος, ωστόσο μετά από την αρχική εξοικείωση που απαιτείται μπορεί κανείς εύκολα να πει πως είναι πολύ πιο αποδοτικός, ευέλικτος και αποτελεσματικός από το στάνταρ που επικρατεί σήμερα στον κόσμο των υπολογιστών.

Παραδοτέο 4: Συμμετοχικό Περιεχόμενο 1Α

Πριν ξεκινήσω τις ασκήσεις συμμετοχικού περιεχομένου, έκανα deploy το Netlify για το forked repository, site. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο git, έκανα clone το repository δημιούργησα submodules μέσω των εντολών git rm images και έπειτα git submodule add, με την ίδια διαδικασία να ακολουθεί για το _gallery, και τέλος έκανα 'git push' τις αλλαγές μου στο προσωπικό μου αποθετήριο. Εδώ βρίσκεται και ο σύνδεσμος της ιστοσελίδας που προκύπτει:

Netlify Deploy

Για την πρώτη άσκηση συμμετοχικού επέλεξα τις δύο εικόνες από τις οποίες θα προκύψουν και τα θέματα στα επόμενα παραδοτέα του ίδιου τύπου. Η πρώτη εικόνα που επέλεξα είναι το υπολογιστικό σύστημα NLS ή διαφορετικά "oN-Line System" του Doug Engelbart, και χαρακτηρίζεται ως συνεργατικό σύστημα το οποίο φέρνει πολλές καινοτομίες στον κόσμο των υπολογιστών και πιο συγκεκριμένα και στον τομέα της διάδρασης.

Η δεύτερη εικόνα που έχω επιλέξει είναι το βινεοπαιχνίδι Space Travel που αναπτύχθηκε από τον Ken Thompson και σηματοδοτεί τα θεμέλια και τις ρίζες την ανάπτυξης του συστήματος Unix. Ένα από τα λογισμικά με την μεγαλύτερη επιρροή στην πληροφορική όπως είναι το Unix οφείλει κατά κάποιο τρόπο την ύπαρξη του σε μια από τις πιο διαδραστικές μορφές της τεχνολογίας που είναι ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών.

Περιγραφή Repository Σύνδεσμος Netlify Σύνδεσμος
Εικόνες για το Υπολογιστικό Σύστημα NLS Κανονική Εικόνα Και Εικόνα Thumb Netlify
Gallery Υπολογιστικού Συστήματος NLS Στοιχεία Εικόνας
Εικόνες για το Βιντεοπαιχνίδι Space Travel Κανονική Εικόνα Και Thumbnail Netlify
Gallery Βιντεοπαιχνιδιού Space Travel Στοιχεία Εικόνας

Παραδοτέο 5: Άσκηση Γραμμής Εντολών

Στο συγκεκριμένο παραδοτέο συνέχισα με ασκήσεις warmup για μεγαλύτερη εξοικείωση με την γραμμή εντολών και το terminal. Αρχικά ασχολήθηκα με το epr, ένα εργαλείο για την ανάγνωση e-books μέσω terminal, το οποίο κρατάει το ιστορικό και το σημείο στο οποίο έχεις αφήσει το βιβλίο σου όπως φαίνεται και παρακάτω.

alt text

Έπειτα εγκατέστησα το rainbowstream, ένας βασισμένος σε terminal twitter client για να εμφανίσω το twitter feed κάποιου που ακολουθώ.

alt text

Τέλος, έκανα εγκατάσταση στο σύστημα το λογισμικό ImageMagick, μέσω του οποίου άλλαξα τον τύπο της εικόνας από .jpg σε .png, καθώς επίσης έκανα resize και display τις εικόνες μου.

alt text

Asciinema ImageMagick

Παραδοτέο 6: Συμμετοχικό Περιεχόμενο 2Α

Συνεχίζοντας με τις ασκήσεις συμμετοχικού περιεχομένου και αφού στην προηγούμενη έχω διαλέξει εικόνες, δημιούργησα ένα χρονολόγιο και ένα σετ διαφανειών που να προκύπτουν από αυτές. Στο πρώτο ζητούμενο λοιπόν των διαφανειών δημιούργησα επηρεασμένος από το υπολογιστικό σύστημα NLS του Engelbart, διαφάνειες με θέμα τα συνεργατικά συστήματα. Η εμπειρία της διάδρασης όταν μιλάμε για συνεργατικότητα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την ατομική διάδραση. Κάποιος πολύ λογικά θα μπορούσε να πει πως η συνεργατική διάδραση όταν αυτή γίνει σωστα βελτιστοποιεί την επικοινωνία με τον υπολογιστή. Ο Doug Engelbart είχε ως όραμα την επαύξηση της ανθρώπινης νοημοσύνης μέσω της διάδρασης, κάτι ωστόσο που όπως φάνηκε από τις εξελίξεις στον τομέα των υπολογιστών δεν πραγματοποιήθηκε καθώς οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν την βολικότητα της καθημερινής ευχρηστίας.

Για το χρονολόγιο μου, το θέμα που επέλεξα είναι τα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία συνδέονται άρρηκτα με την διάδραση. Η εξέλιξη τους είναι αξιοσημείωτη μέσα στα χρόνια, καθώς ξη ιστορία τους ξεκινάει με πολύ μονοδιάστατες εμπειρίες αλλά πολύ σύντομα διακλαδώνεται σε πολλές διαφορετικές μορφές διάδρασης και τύπο ή κατηγορίες ποικίλων εμπειριών. Για παράδειγμα τα motion control εισάγουνε εναν νέο τρόπο διαδραστικής διασκέδασης ενώ ταυτόχρονα είναι αυτά που εξελλίσουνε νέα μέσα διάδρασης όπως είναι η εικονική πραγματικότητα.

Περιγραφή Repository Σύνδεσμος Netlify Σύνδεσμος
Διαφάνειες Συνεργατικά Συστήματα Netlify
Χρονολόγιο Βιντεοπαιχνίδια Netlify

Παραδοτέο 7: Άσκηση Γραμμής Εντολών

Για αυτή την άσκηση γραμμής εντολών επέλεξα να κάνω χρήση του εργαλείου youtube-dl για να κατεβάσω ένα τραγούδι από το youtube και να το ακούσω μέσω mpv, όλα μέσω του terminal. Η διαδικασία για το κατέβασμα του βίντεο είναι απλή όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

alt text

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται στο παρακάτω gif με το βίντεο να παίζει σε mpv.

alt text

Παραδοτέο 8: Συμμετοχικό Περιεχόμενο 1Β

Το NLS αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διάδρασης τόσο για τις καινοτομίες που εισάγει αλλά ακόμα παραπάνω για τον τρόπο σκέψης σε σχέση με το πως θα ήταν καλό να σχεδιάζεται η διάδραση. Η μελέτη περίπτωσης μου λοιπόν επικεντρώνεται στο συνεργατικό σύστημα του Doug Engelbart και την σπουδαιότητα του για την επικοινωνία ανθρώπου υπολογιστή.

Περιγραφή Repository Σύνδεσμος Netlify Σύνδεσμος
Μελέτη Περίπτωσης για το Υπολογιστικό Σύστημα NLS Case Study Και Gallery Αρχείο Netlify
Πηγές
  1. Workstation History and the Augmented Knowledge Workshop
  2. Computer Aided Display Control
  3. The Click Heard Round The World
  4. Engelbart's Unfinished Revolution
  5. What You See Is All You Get

Παραδοτέο 9: Άσκηση Γραμμής Εντολών

Στο συγκεκριμένο παραδοτέο επέλεξα να ασχοληθώ με το groff. Το groff είναι ένα typesetting σύστημα, στο οποίο όταν δίνεται κείμενο αυτό δημιουργεί μορφοποιημένα αποτελέσματα. Είναι η αντικατάσταση του GNU για τους μορφοποιητές κειμένου troff και nroff. Ο text editor που χρησιμοποίησα είναι το vim. Δημιούργησα λοιπόν ένα νέο αρχείο μέσα στο οποίο δοκίμασα διάφορα features του groff. Το τελικό αποτέλεσμα το εμφανίζω σε ένα αρχείο pdf. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται το αρχείο μου στο vim.

alt text

Έπειτα εκτέλεσα τις κατάλληλες εντολές για την δημιουργία του pdf το οποίο φαίνεται στο παρακάτω λινκ, ενώ επίσης παραθέτω και τον σύνδεσμο από το asciinema που κατέγραψα με τις εντολές που έτρεξα.

PDF αρχείο

Asciinema σύνδεσμος

Παραδοτέο 10: Συμμετοχικό Περιεχόμενο 2Β

Για το τελευταίο παραδοτέο συμμετοχικού περιεχομένου εξέτασα την περίπτωση του Ken Thompson. Ο Ken είναι από τα πρόσωπα στην ιστορία της επιστήμης των υπολογιστών που έχουνε χαρίσει μεγάλη κληρονομιά και έχουν επηρεάσει όσο λίγοι το είδος. Σε αυτόν πιστώνεται η δημιουργία του συστήματος Unix, σύστημα που προτείνει τον δικό του τρόπο διάδρασης με τον υπολογιστή, και είναι μέχρι και σήμερα επίκαιρο.

Περιγραφή Repository Σύνδεσμος Netlify Σύνδεσμος
Βιογραφία Ken Thompson Biography Και Gallery Αρχείο Netlify
Πηγές
  1. Ken Thompson: A Brief Introduction
  2. Space Travel: Exploring the solar system and the PDP-7
  3. The Evolution of the Unix Time-sharing System
  4. A Research UNIX Reader: Annotated Excerpts from the Programmer’s Manual
  5. Ken, Unix, and Games

Παραδοτέο 11: Άσκηση Γραμμής Εντολών

Η τελευταία μου άσκηση γραμμής εντολών αφορά το org-mode του emacs. To emacs είναι μια οικογένεια από επεξεργαστές κειμένου με κύριο τους χαρακτηριστικό να είναι η επεκτασιμότητα τους. Το org-mode περιέχεται μέσα στο emacs, και είναι είναι μια λειτουργία επεξεργασίας, μορφοποίησης και οργάνωσης εγγράφων, σχεδιασμένη για σημειώσεις και άλλες λειτουργίες. Δημιούργησα λοιπόν ένα σετ σημειώσεων για να κάνω επίδειξη καποιών δυνατοτήτων του org-mode, τις οποίες δείχνω στα παρακάτω gifs.

alt text

alt text

alt text

Γενικά το org-mode είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την διατήρηση και την οργάνωση των προσωπικών σου σημειώσεων. Είναι φοβερά πρακτικό και απλό στην χρήση του. Πάντως γενικότερα το emacs έχει ένα τεράστιο πλήθος από λειτουργίες που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και να ασχοληθεί με αυτές.

Επίλογος

Αφού πλέον έχω ολοκληρώσει όλα τα παραδοτέα φτάνω στον απολογισμό της προσπάθειας μου. Ως κύριο στόχο στην εισαγωγή μου θέτω μια αλλαγή στην ιδεολογία μου σε σχέση με την διάδραση. Ξεκινώντας λοιπόν με αυτόν τον στόχο μπορώ να πω πως τον έχω πετύχει. Θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με Linux και terminal καθώς η ευελιξία που παρέχουν και η ελευθερία που χαρίζουνε στον χρήστη κάνουνε δύσκολο το να μην θέλει κανείς να τα υιοθετήσει. Το πρώτο εμπόδιο στο ότι δεν είναι πιο δημοφιλής αυτά τα συστήματα στο ευρύτερο κοινό είναι η έλλειψη γραφικής διεπαφής που να είναι και οικεία. Βέβαια μπορεί κανείς να έχει Linux και να εγκαταστήσει KDE για παράδειγμα αλλά δεν είναι αυτή η ουσία. Για να κατανοήσει κανείς γιατί πραγματικά υστερεί η καθημερινή επικοινωνία που έχει με τον υπολογιστή του θα πρέπει να είνα ανοιχτός στο να δοκιμάσει όλους τους τρόπους διάδρασης ώστε να βελτιστοποιήσει την καθημερινή επαφή με το σύστημα του.

Επιπλέον θεωρώ πως το λογισμικό που είναι πιο διαδραστικό είναι και καλύτερο. Για παράδειγμα το Word της Microsoft δεν διαφέρει σε πολλά από ενα χαρτί Α4 πάνω σε ένα γραφείο. Υπάρχουνε πολλές καλύτερες επιλογές για την συγγραφή κειμένου οι οποίες παράλληλα κιόλας επειδη είναι ανοιχτά λογισμικά επιτρέπουνε και το customizability τους, άρα φτιάξε μόνος σου την διάδραση που θες να έχεις.

Τέλος μένω ικανοποιημένος από όλα μου τα παραδοτέα, τόσο από τις ασκήσεις γραμμής εντολών όσο και από τα συμμετοχικά περιεχόμενα τα οποία μου δώσανε μια ματιά σε σημαντικά πρόσωπα και έννοιες σχετικές με το μάθημα, ενώ παράλληλα απέκτησα και την αρχική εξοικείωση μου με το github. Η διάδραση και ο σχεδιασμός αυτής είναι θέματα που θα έπρεπε να μας απασχολούνε παραπάνω, και ίσως να ήταν καλό να γίνει μια μαζική αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο συμβαίνει στον κόσμο μας και να εξετάσουμε πως θα μπορούσε να γίνεται καλύτερα.