Skip to content

Latest commit

 

History

History

2017032

Folders and files

NameName
Last commit message
Last commit date

parent directory

..
 
 

Oνοματεπωνυμο: Σπυρίδων Μπαλωμένος ΑΜ: Π2017032

Πίνακας με σύνοψη των παραδοτέων

Εβδομάδα* Παραδοτέο
1 Φορκ του αποθετηρίου και δημιουργία της σελίδας της αναφοράς με τα προσωπικά στοιχεία σας, της σύνοψης με αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, και συγγραφή της εισαγωγής με περιγραφή των αναγκών και των στόχων σας για το μάθημα
2 Άσκηση γραμμής εντολών
3 Άσκηση γραμμής εντολών
4 συμμετοχικό περιεχόμενο Α1
5 Άσκηση γραμμής εντολών
6 συμμετοχικό περιεχόμενο Α2
7 Άσκηση γραμμής εντολών
8 συμμετοχικό περιεχόμενο Β1
9 Άσκηση γραμμής εντολών
10 συμμετοχικό περιεχόμενο B2
11 Άσκηση γραμμής εντολών
12 Τελική αναφορά και αίτημα ενσωμάτωσης για βαθμολόγηση

1ο-παραδοτέο---εισαγωγή

Εισαγωγή και Στόχοι Μαθήματος

Στόχος μου μέσα από την ανασχόληση με το μαθήματο αυτό είναι να εξοικειωθώ με την πλατφόρμα Github, η οποία επειδή χρησιμοποείται σε πολλά Project θα με βοηθήσει να εξελιχθώ επαγγελματικά σαν προγραμματιστής. Μέσω των υπόλοιπων ζητούμενων του μαθήματος (Ασκήσεις Προγραμματισμού, Ασκήσεις Γραμμής Εντολών και Συμμετοχικό Περιεχόμενο) θα αναπτύξω γνώσεις προγραμματισμού πάνω σε περιζήτητες γλώσσες προγραμματισμού καθώς και θα έρθω σε επαφή με το περιβάλλον των Linux. Παράλληλα, θα μπορέσω να έρθω επαφή και να προσπαθήσω να μιμηθώ τις τεχνικές που γράφουν οι επαγγελματίες προγραμματιστές κώδικα.

Για την εγκατάσταση του απαραίτητου λογισμικού για την υλοποίηση της εργασίας, έγινε η λήψη του λογισμικού Ubuntu 16.04 LTS και χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα VirtualBox της Oracle. Στην εγκατάσταση του λογισμικού στο VirtualBox δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα, τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται όταν προσπάθησα να κατεβάσω τα εργαλεία για να υλοποιήσω τις ασκήσεις. Η λήψη των εργαλείων προϋπόθεται την ύπαρξη της εντολής pip3, η οποία δεν ήταν να δυνατό να κατέβει καθώς εμαφανιζόταν συνεχώς το Error: Unable to locate package python-pip. Μετά από ψάξιμο σε διάφορα φόρουμ διαπίστωσα πως το πρόβλημα προερχόταν από το ληγμένο κλειδί κρυπτογράφησης των Linux. Με την εγκατάσταση καινούριου κλειδιού όλα τα προβλήματα λύθηκαν.

7ο-παραδοτέο---browse-and-view-files-on-your-system

Αξιολόγηση παραδοτέου: Περιήγηση στα αρχεία του λογισμικού linux

Παραδοτέο 7 (browse and view files on your system)

Asciinema Link Κατά την διάρκεια του μαθήματος ήρθαμε σε επαφή με την πρώτη άσκηση γραμμής εντυολών. Εκεί έπρεπε να καταγράψουμε με το εργαλείο Asciinema ότι πληκτολογούσαμε. Ο σκοπός της άσκησης που επέλεξα ήταν η πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή. Με την βοήθεια του Asciinema κατάφερα να καταγράψω την διαδικασία πρόσβασης στα αρχεία του συστήματος.

8ο-παραδοτέο---συμμετοχικό-περιεχόμενο-1Β

Αξιολόγηση παραδοτέου: υπόδειξη του stackoverflow ως βοηθός στους προγραμματιστές

Παραδοτέο 8 (1Β συμμετοχικό περιεχόμενο)


author: Spyridon Mpalomenos title: "Stack Overflow" image_url: /img/stackoverflow.jpg caption: "Το Stack Overflow είναι μια χείρα βοηθείας για τους προγραμματιστές."

  • Μελέτη Περίπτωσης tags:
  • Stack Overflow
  • Coding

include site/_includes/inc/cs-stackoverfow.md

9ο-παραδοτέο---check-the-weather

Αξιολόγηση Παραδοτέου: Λήψη package αρχείων σε linux όπου μεσω terminal βγαίνει η πρόγνωση του καιρού

Παραδοτέο 9 (check the weather)

Asciinema Link Στο παραδοτέο 5 επιλέχθηκε η άσκηση Check The weather. Κατά την άσκηση παρουσιάστηκε ο καιρός που έχει γίνει πρόβλεψη για κάποιες συγκεκριμένες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.


10ο-παραδοτέο---συμμετοχικό-περιεχόμενο-2Β Βιογραφία

Παραδοτέο 10 (2Β Βιογραφία)

Link βιβλιογραφίας

11ο-παραδοτέο---άσκηση-γραμμής-εντολών-fetch-information

Αξιολόγηση παραδοτέου: παίρνει πληροφορίες για το kernell του linux

Παραδοτέο 11 (fetch information)

Asciinema Link


12ο-παραδοτέο---ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Συμπέρασμα

Όντας φοιτητής μεγαλύτερου εξαμήνου κατάφερα να κατανοήσω την φιλοσοφία του μαθήματος. Όπου οι φοιτητές πρέπει να ερευνήσουν πολλά μονοπάτια μόνοι τους και τελικά να πετύχουν το αποτέλεσμα, όπως σε αληθινές συνθήκες. Το μάθημα πρόσφερε εξοικείωση με το περιβάλλον Linux καθώς και με την πλατφόρμα της Netlify όπου εκτιμήθηκε ο τρόπος που δουλεύει η εντολή git.